AGENTUUR PHILIP

Professioneel beheer van residenties


BEHEER VAN VASTGOED IS ONZE CORE-BUSINESS !


De vastgoed-beroepen

Het BIV, ons Beroepsinstuut van Vastgoedmakelaars spreekt van 3 verschillende specialisaties:

1. De vastgoedmakelaar-bemiddelaar

2. De vastgoedmakelaar-syndicus

3. De vastgoedmakelaar-rentmeester

Een vastgoedmakelaar oefent één of meerdere van deze activiteiten uit.


Wat doen deze makelaars ?


- De vastgoedmakelaar-bemiddelaar is de persoon die tussenkomt in de relatie tussen koper en verkoper of verhuurder en huurder, en die partijen bij elkaar brengt. Hij verleent, voor rekening van derden, bepalende bijstand met het oog op de verkoop, aankoop, ruil, verhuring of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen.

- De vastgoedmakelaar-syndicus beheert mede-eigendommen in appartementsgebouwen of groepen gebouwen in gedwongen mede-eigendom. (eenvoudig: appartementsgebouwen) Op langere termijn heeft de syndicus ook een taak en verantwoordelijkheid wat het behoud van de verkoop- en verhuurwaarde van de panden betreft.

- De rentmeester ten slotte neemt het beheer van onroerende goederen of onroerende rechten die niet tot het domein van de syndicus behoren over van de private eigenaar.


Onze core - business: beheer van gebouwen

Agentuur Philip staat voor professioneel beheer van gebouwen.  Onze activiteiten/opdrachten zijn syndicus- en rentmeesterschapsactiviteiten.   Onze taken worden bepaald door de wetgeving (wet op de mede-eigendom) en door de beslissingen die de eigenaars nemen op de door ons georganiseerde Algemene Vergaderingen.  Daarnaast krijgen wij opdrachten van eigenaars om op exclusieve basis hun eigendom te huur (seizoensverhuur en/of als rentmeester) aan te bieden en in hun naam te handelen bij diverse vastgoedtransacties.  
In eenvoudige taal beheren wij in een gebouw met meerdere eigenaars:
1. als syndicus: alle delen van dat gebouw waar elke eigenaar een stukje eigenaar van is, zoals lift, traphal, dak, tuin,.... 
2. als rentmeester: de individuele appartementen van eigenaars, enkel en alleen na een specifieke opdracht. (seizoensverhuur, verhuur en verkoop)

Vanuit onze kantoren te Aalst en Middelkerke zorgen wij dagelijks voor het beheer en ontvangen wij u graag tijdens onze openingsuren. 

In onze rubriek INFO KIOSK kunt u meer informatie krijgen over de taken van de syndicus.